ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

"Слуга народу" призупинила членство нардепа, підозрюваного у спробі підкупити Найєма

Фракція "Слуга народу" призупинила членство та виключила зі свого складу народного депутата Андрія Одарченка на час проведення розслідування НАБУ у справі про спробу підкупу голови Держагентства відновлення та розвитку інфраструктури Мустафу Найєма.

Про це повідомила голова парламентського комітету з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, голова партії "Слуга народу" Олена Шуляк.

"23 листопада на засіданні дисциплінарної комісії ПП "Слуга Народу" всіма членами було одноголосно підтримане рішення щодо виключення з членів партії Андрія Одарченка", - написала вона у Facebook.

Інформацію про призупинення членства Одарченка з фракції підтвердили Суспільному у пресслужбі партії.

"Це стандартна процедура, яка застосовується нами в подібних випадках. Остаточне рішення щодо нього буде прийнято за результатами слідства. Але ще раз хочемо наголосити, що як і в попередніх випадках, ніхто нікого вигороджувати не буде. Політична відповідальність уже настала. Далі справа за антикорупційними органами", - зазначили раніше у "Слузі народу" в коментарі "Радіо Свобода".

Як повідомляв ІМІ, Спеціалізована антикорупційна прокуратура (САП) та Національне антикорупційне бюро (НАБУ) повідомили про підозру чинному народному депутату, який намагався підкупити голову Державного агентства відновлення та розвитку інфраструктури Мустафу Найєма.

За даними слідства, нардеп хотів підкупити топпосадовця в обмін на рішення про виділення з фонду ліквідації наслідків збройної агресії коштів на ремонт будівель університету, ректором якого є нардеп (дію контракту якого призупинено). Пропонована сума неправомірної вигоди мала становити 8% обсягу фінансування.

Надалі підозрюваний надав топпосадовцю – особі, яка посідає особливо відповідальне становище, частину цієї неправомірної вигоди в розмірі 0,39 біткоїна, що на час вчинення операції було еквівалентне $10 тис.

САП зазначає, що Найєм співпрацював з НАБУ та САП і сприяв розслідуванню. Слідство триває.

Liked the article?
Help us be even more cool!