ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Сім харківських медіа поставили незручні запитання голові ХОВА Олегу Синєгубову

Сім провідних харківських медіа взяли 14 лютого спільне інтерв’ю в голови Харківської обласної військової адміністрації Олега Синєгубова і поставили йому низку незручних запитань про укриття і про ситуацію навколо Куп’янська. 

Про це повідомляє регіональна представниця Інституту масової інформації.

До складу групи, яка взяла інтерв’ю, увійшли “Гвара Медіа”, “Накипіло”, Радіо “Накипіло”, Kharkiv Today, “Суспільне. Харків”, “Думка” і Media Port. 

Сім медіа взяли спільне інтерв'ю в голови Харківської ОВА Олега Синєгубова. Фото – Юлія Напольська

За півтори години заходу журналісти поставили Олегу Синєгубову питання, що стосуються оборони області й проблеми з влаштуванням укриття, обстрілів прикордонних регіонів (Харківська ОВА не відкидає примусової евакуації з Куп'янського та Вовчанського напрямків). Також запитували про те, що призвело до трагедії в Харкові під час удару дронами по нафтобазі в ніч з 9 на 10 лютого, про диференціацію тривог і навіть про McDonald's і те, чому він не працює. 

На запитання медійників Олег Синєгубов відповідав відкрито і спокійно. Журналісти мали змогу поставити всі запитання, які їх цікавили, і навіть трохи більше. 

Інтерв'ю з Олегом Синєгубовим. Фото – Юлія Напольська

Загалом усі питання журналістів стосувалися суто обороноздатності Харківщини, підготовленості регіону до нових ракетних атак і ударів дронами, укриттів для населення і ситуації навколо Куп’янська. Він зазначає, що ситуація важка, як і по всій лінії, але контрольована і наразі українські військові не допустили втрат безпосередньо наших територій. 

Останніми місяцями обстріли прикордонних територій росіянами є безпрецедентними, і про це також журналісти запитали голову ХОВА. Олег Синєгубов каже, що ніколи ще не спостерігалося таких сильних обстрілів. Рік тому подекуди були ракети С-300 і декілька влучань. Але ніколи не було, що в Липці за ніч прилітає 10 ракет. 

Також росіяни почали застосовувати керовані авіаційні бомби не лише по лінії фронту, і тому це нові виклики для військової адміністрації, зазначив він. Усі удари, що зараз здійснюються, прилітають по закладах освіти, агропідприємствах, по цивільних підприємствах. Синєгубов зауважив, що ОВА рахує втрати виключно серед цивільного населення. Також він наголошує, що Росія вчиняє терор цивільного населення, і не відкидає, що в такий спосіб ворог намагається відвернути увагу від основних напрямків, де він проводить штурмові дії.

Прослухати інтерв'ю можна тут.

Liked the article?
Help us be even more cool!