ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Швейцарію кілька днів поспіль атакують проросійські хакери

14.06.2023, 10:52

Національний центр кібербезпеки Швейцарії заявив про надзвичайно високу інтенсивність кібератак на урядові сайти й онлайн-портали країни, за якими стоїть проросійське угруповання NoName.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Reuters.

Ключові урядові вебсайти Швейцарії, зокрема сайти парламенту й федерального уряду, останніми днями зазнали DDoS-атаки, під час якої сервери перевантажують штучно створеною хвилею запитів з різних місць.

Проросійське угруповання NoName заявило, що вчинило кібератаку на вебсайт парламенту Швейцарії у відповідь на її приєднання до чергового пакета санкцій Європейського Союзу проти Росії.

У вівторок хакери атакували інші вебсайти, зокрема сайт Женевського аеропорту, який є хабом для дипломатів і посадовців, що прямують до штаб-квартири ООН у місті.

Атака збігається з підготовкою швейцарського парламенту до відеозвернення президента України Володимира Зеленського, запланованого на 15 червня.

"Парламентські служби роблять усе, що в їхніх силах, щоб пряма трансляція в четвер пройшла безперешкодно", – заявили в Національному центрі кібербезпеки Швейцарії.

Як повідомляв ІМІ, проросійська група хакерів NoName вчинила DDoS-атаку на різні сайти та застосунки Федеральної адміністрації Швейцарії.

Liked the article?
Help us be even more cool!