ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Проросійська група хакерів атакувала урядові сайти Швейцарії

12.06.2023, 16:17
Фото – freepik.com
Фото – freepik.com

Проросійська група хакерів NoName вчинила DDoS-атаку на різні сайти та застосунки Федеральної адміністрації Швейцарії.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на урядовий портал Швейцарії.

"Кілька вебсайтів Федеральної адміністрації були недоступні в понеділок, 12 червня 2023 року, через DDoS-атаку на їхні системи. Фахівці Федеральної адміністрації швидко помітили атаку і вживають заходів для якнайшвидшого відновлення доступності сайтів і застосунків", – йдеться в повідомленні.

Відповідальність за онлайн-атаку взяла на себе хакерська група NoName. Ця група також стояла за нападом на сторінку парламенту Швейцарії минулого тижня.

Наразі профільні служби Швейцарії аналізують атаку та визначають порядок заходів з відновлення роботи сервісів.

NoName – проросійське хакерське угруповання, яке заявило про себе в березні 2022 року і взяло на себе відповідальність за кібератаки на українські, американські, європейські сайти держустанов, ЗМІ та приватних компаній.

Угруповання атакувало сервіси Латвії, Естонії, Литви та Норвегії. Також під удар проросійських хакерів потрапили сайти Польщі, Фінляндії, Італії та Данії.

Як повідомляв ІМІ, група кіберзлочинців Clop, яка базується в Росії, зламала сервіси низки організацій у всьому світі, викрала їхні дані та надіслала їм ультиматум. Кіберзлочинці розмістили в даркнеті повідомлення, що жертви, яких було зламано через програму MOVEit, мають зв’язатися з ними електронною поштою до 14 червня, інакше вкрадені в них дані будуть опубліковані.

Liked the article?
Help us be even more cool!