ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Швейцарія розширила санкції проти РФ – заборонила рекламу пропагандистських ресурсів

09.07.2024, 16:35

Швейцарія розширила список санкцій проти Росії, куди додала пропагандистів. Таке рішення ухвалило Федеральне управління Швейцарії зі справ економіки, освіти й досліджень (EAER) 8 липня, повідомляє пресслужба швейцарського уряду. 

Санкції запроваджують щодо ще 69 фізичних і 86 юридичних осіб. Зміни до санкційних списків набудуть чинності о 18:00 9 липня.

EAER також заборонило рекламувати чотири медіа: Voice of Europe, РИА Новости, “Известия” й “Российскую газету”. Заборона пов’язана із систематичними пропагандистськими й дезінформаційними кампаніями Росії. 

Втім, на відміну від ЄС у Швейцарії цим медіа не заборонено мовити. 

“Попри те що ці видання використовуються для поширення російської пропаганди й дезінформації, федеральна рада переконана, що з недостовірними й шкідливими заявами краще боротися за допомогою фактів, а не заборон”, – йдеться в заяві уряду.

Загалом під санкції тепер потрапляє понад 2200 фізичних і юридичних осіб. Це узгоджено з рішеннями ЄС.

У такий спосіб Швейцарія запроваджує додаткові санкції, ухвалені ЄС, у зв’язку з поточною збройною агресією проти України. 

“У зв’язку з поточною збройною агресією проти України й тривалими дестабілізаційними діями Росії, які підважують територіальну цілісність, суверенітет і безпеку України, ЄС 24 червня ухвалив нові заходи проти Росії, що входять до чотирнадцятого пакета санкцій. Своєю чергою EAER мусить запровадити санкції в межах своїх повноважень проти ще 69 фізичних і 86 юридичних осіб”, – йдеться в заяві.

Як повідомляв ІМІ, Євросоюз запровадив санкції проти пропагандиста з Луганська Родіона Мірошника, який зараз є “послом з особливих доручень МЗС РФ щодо злочинів київського режиму”. Також до санкційного списку Євросоюз вніс російську співачку Поліну Гагаріну, виконавця Ярослава Дронова (псевдонім Shaman (Шаман) та актора Івана Охлобистіна.

Марія Ігнатьєва, Валентина Троян

Liked the article?
Help us be even more cool!