ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Штаб ООС перевіряє можливий витік інформації активістами, що побували на передовій

25.05.2018, 12:48
Фото - Фейсбук Операції об'єднаних сил

Штаб операції Об'єднаних сил перевіряє факт можливого розповсюдження інформації з обмеженим доступом громадськими активістами. Про це повідомляється 24 травня на сторінці прес-центру штабу ООС у Фейсбуці.

“За фактом резонансу, який викликали публікації журналістів та громадських діячів з приводу відвідування громадськими активістами однієї з військових частин в районі проведення операції Об'єднаних сил, та можливого розповсюдження закритої інформації буде проведена перевірка”, - йдеться в повідомленні.

Посадова особа, що здійснювала супроводження районом бойових дій, притягнута до дисциплінарної відповідальності, зазначає прес-центр.

“При підтвердженні витоку інформації з обмеженим доступом матеріали розслідування будуть передані компетентним органам”, - зазначили в ООС.

Як повідомляє видання “Новини Донбасу”, напередодні низка волонтерів і журналістів звинуватили провладного блогера Мирослава Олешка в розкритті позицій українських військових у зоні операції в Донецькій області.

За інформацією видання, минулого тижня Олешко побував поблизу лінії розмежування і виклав звідти відео, яке видалив після звинувачень. Сам блогер заперечує, що розкрив позиції військових.

“Офіцери, добровольці різних правоохоронних органів переглянули ролик і всі як один сказали, що там немає ніяких здач позицій на кадрах”, - стверджує Олешко.

Як повідомляв ІМІ, 15 травня прес-центр операції Об’єднаних сил (ООС) закликав засоби масової інформації та блогерів не допустити витоку інформації щодо тактичного положення українських військ.

30 квітня припинив свою діяльність прес-центр штабу АТО, коли замість Антитерористичної організації на Донбасі має початися операція Об’єднаних сил. Повноваження прес-центра штабу АТО були передані прес-центру операції Об’єднаних сил.

2 травня Операція об’єднаних сил (ООС) оприлюднила Порядок співпраці з журналістами в районі проведення ООС.

Liked the article?
Help us be even more cool!