ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Шоумену з Харкова, який працював на окупантів, повідомили про підозру в колабораціонізмі

13.02.2023, 18:08
Фото - Харківська обласна прокуратура
Фото - Харківська обласна прокуратура

За процесуального керівництва Харківської обласної прокуратури харків‘янину заочно повідомлено про підозру в колабораційній діяльності.

Про це повідомила пресслужба Харківської обласної прокуратури.

Чоловік став відомим у 2010 році після участі в українському телешоу, де показував "трюки": бив себе сокирою в живіт, засовував у ніс цвяхи й ковтав факел, що горів.

За даними слідства, з 2014 року він мав антиукраїнську позицію. Був керівником організації "Союз народного единства" та одним з авторів сепаратистського проєкту "Дорожная карта Новороссии". Згодом поїхав до РФ.

Під час окупації Балаклії підозрюваний обійняв псевдопосаду "заместителя мера" цього міста. Наприкінці липня 2022 року підозрюваний став "головою" так званої "Борівської військово-цивільної адміністрації".

Як "голова" псевдоадміністрації він проводив службові наради з керівниками комунальних підприємств та державних установ, що функціонували під час окупації смт Борова. "Посадовець" організовував подання запитів до РФ, у яких зазначав потреби цих підприємств та установ, з проханням, щоб російська влада допомогла їх вирішити.

Напередодні деокупації підозрюваний втік з смт Борова разом з російськими військовими. Наразі розв'язується питання про оголошення його в розшук.

Як повідомляв ІМІ, у Миколаєві судитимуть жінку, яка передавала росіянам інформацію про ЗСУ.

Liked the article?
Help us be even more cool!