ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Шмигаль та Ткаченко вважають, що Суспільне фінансується в повному обсязі

22.10.2021, 13:25
Фото – business-varta.com
Фото – business-varta.com

Прем'єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що Суспільне отримує фінансування в повному обсязі, а міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко висловив незадоволення рейтингами мовника.

Про це представники уряду сказали 22 жовтня на засіданні Верховної Ради під час години запитань до уряду, повідомляє Суспільне.

"Стосовно фінансування Суспільного. Фінансування відбувається в повному об’ємі, який передбачено в державному бюджеті України, а це, нагадаю, мільярди гривень: не мільйони, а мільярди", – заявив Шмигаль під час виступу.

Водночас міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко висловив незадоволення рейтингами мовника.

"Дійсно, вони фінансуються повним обсягом, хоча є запитання стосовно рейтингів, тому що за такі гроші інші канали добиваються набагато більших рейтингів, і мова йде не тільки про довіру, але все ж таки про відповідальність за витрачені кошти", – заявив міністр.

Нагадаємо, у проєкті держбюджету на 2022 рік на Суспільне виділили 1,8 млрд грн, недодавши 526 млн. Згідно із законопроєктом, видатки на НСТУ у 2022 році мали б бути в сумі 2 394,7 млн грн.

20 жовтня Верховна Рада ухвалила за основу проєкт постанови "Про висновки та пропозиції до проєкту Закону України про Державний бюджет України на 2022 рік", не врахувавши поправок щодо збільшення на 526 млн грн фінансування НСТУ від Комітету з питань гуманітарної та інформаційної політики та від народного депутата "Європейської солідарності" Володимира В’ятровича.

У держбюджеті на Суспільне на 2021 рік виділили 2,2 млрд грн. Із загального фонду на Суспільне виділили 1 874 158,0 грн, з яких 400 млн заплановано в спеціальному фонді, що наповнюється податками з лотерейного бізнесу. За словами голови правління НСТУ Миколи Чернотицького, НСТУ цих 400 млн не отримала.

Відповідно до Закону "Про забезпечення діяльності Національної суспільної телерадіокомпанії України", фінансування з держбюджету має становити не менш ніж 0,2% видатків загального фонду Державного бюджету за попередній рік.

Із 2017 року новостворений Суспільний мовник жодного разу не отримав повного фінансування від держави.

Liked the article?
Help us be even more cool!