ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Шмигаль доручив опрацювати питання щодо відкриття офісів Google та Meta

16.02.2022, 12:03
Фото – zik.ua
Фото – zik.ua

Прем'єр-міністр Денис Шмигаль отримав листа президента Володимира Зеленського щодо активізації роботи з відкриття в Україні представництв компаній Google (YouTube) та Meta Platforms (Facebook, Instagram) і доручив опрацювати це питання.

Про це йдеться у відповіді секретаріату Кабінету Міністрів на інформаційний запит Укрінформу.

“Прем'єр-міністром України доручено Міністерству цифрової трансформації України разом з міністром культури та інформаційної політики України та головою Державної служби спеціального зв'язку та захисту інформації опрацювати згаданий лист Президента України та за результатами поінформувати автора петиції №22/126642-еп, Офіс Президента та Кабінет Міністрів”, – зазначили в секретаріаті КМУ.

В уряді зауважили, що лист глави держави щодо цього питання був зареєстрований в автоматизованій системі діловодства секретаріату Кабінету Міністрів Україні 9 лютого.

Як повідомляв ІМІ, 9 лютого Президент України Володимир Зеленський звернувся до прем’єр-міністра Дениса Шмигаля з проханням активізувати роботу з відкриття в Україні представництв компаній Google (YouTube) та Meta Platforms (Facebook, Instagram). Так він відповів на електронну петицію щодо відкриття офісів цих компаній в Україні, розміщену на сайті глави держави 12 листопада 2021 року громадянкою Л. Шум.

Нагадаємо, авторка електронної петиції Люсьєн Шум стверджувала, що московські офіси компаній Facebook та YouTube “намагаються просувати проросійські наративи через дані соціальні мережі”. 

“На перших шпальтах за замовчуванням пропонується контент із Російської Федерації, зазначені соціальні мережі, блокуючі проукраїнські наративи, просувають проросійські. Наприклад, редакторськими добірками YouTube Music для українських користувачів керують з московського офісу. Російські співробітники вибирають російський контент, що впливає на зміст добірок для українців. Відомі випадки, коли цілі українські канали в YouTube закривалися через звернення російських держорганів (Роскомнадзор) до російського офісу YouTube. Таке може статися з будь-яким українським каналом, поки вони в юрисдикції російського офісу YouTube. Така ситуація неприпустима, враховуючи, що Росія є країною-агресором”, – йшлося в петиції.

Liked the article?
Help us be even more cool!