ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Школяр з Чернівців став переможцем національного конкурсу "Репортер"-2023

13.11.2023, 16:02
Альона Чорна
Фото надані медіагуртком “PRO MEDIA”
Фото надані медіагуртком “PRO MEDIA”

Чернівчанин Микита Шванюк-Гузій з роботою “Дорогу подужає той, хто йде” став переможцем всеукраїнського конкурсу учнівських відеосюжетів “Репортер”-2023. Про це повідомляє “Перший Буковинський”

Микита навчається в Чернівецькому ліцеї №10, а в позаурочний час уже другий рік відвідує гурток з медіаграмотності в Чернівецькому обласному центрі естетичного виховання “Юність Буковини”.

“Ми стежимо за анонсами різних медійних конкурсів та намагаємося брати в них участь і перемагати. Цього разу побачила в соцмережах пост про старт конкурсу від національного проєкту медіаграмотності “ФІЛЬТР”, тож без вагань вирішила також і в ньому взяти участь. Далі постало питання: хто ж готуватиме відеороботу? Запропонувала спробувати свої сили Микиті Шванюку-Гузію. І рада, що не помилилася”, – розповіла представниці ІМІ керівниця гуртка з медіаграмотності Лілія Хмель. 

Вихованець медіагуртка “PRO MEDIA” Микита Шванюк-Гузій розповів, що до останнього думали, як назвати конкурсну відеороботу.

“І, коли записували мій останній стендап, я за допомогою телефона мав прочитати надпис, який викарбувано внизу скульптури. Прочитавши ту фразу, моя керівниця Лілія Хмель запропонувала саме цим висловом і назвати наш репортаж. Коли ж побачив своє прізвище у п'ятдесятці фіналістів, дуже зрадів, адже це вже для мене була велика перемога. А вже 10 листопада організатори назвали імена десятьох переможців і я побачив у списку своє прізвище! Ця новина переповнила мене емоціями та натхненням. Я це зробив! Ми це зробили! Це надихає далі працювати й удосконалюватися!” – розповів переможець конкурсу.

“Репортер” – це конкурс для учнів 9–11 класів. Щоб узяти в ньому участь, учасники мали пройти тест із медіаграмотності та надіслати свій матеріал (відеосюжет). Для участі потрібно було створити якісний журналістський відеосюжет до трьох хвилин на одну з трьох запропонованих тем: небанально про українську культуру, як війна вплинула на спільноту мого міста чи села, моя євроінтеграція.

Переможці відвідають триденний Репортер Camp у Києві. Тут вони познайомляться з топовими українськими інфлюенсерами та журналістами.

Liked the article?
Help us be even more cool!