ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

ШІ допоможе боротися з глобальним потеплінням – директор DeepMind

29.06.2023, 13:55
Фото – venturebeat.com
Фото – venturebeat.com

Штучний інтелект (ШІ) може пришвидшити розроблення інновацій, які змінять увесь світ, як-от "нескінченна" чиста енергія та кращі метеорологічні моделі, які допоможуть людям боротися з наслідками глобального потепління, заявив директор компанії DeepMind (власник – Google) Колін Мердок, пише Bloomberg.

"Ми послуговуємося ШІ для прогнозів погоди – набагато точніших прогнозів, які допоможуть громадам і компаніям у всьому світі пристосовуватися до дедалі екстремальніших погодних умов", – сказав Мердок, бізнес-директор відділу з питань ШІ в корпорації Alphabet, в ефірі каналу BNN Bloomberg.

Мердок, який приїхав у Торонто на конференцію з технологій "Collision", також привітав співпрацю DeepMind з університетом Торонто в медичній галузі. За його словами, дослідники використовують ШІ, щоб краще зрозуміти роботу протеїнів у людському тілі й розробити кращі методи лікування раку печінки.

Мердок додав, що штучний інтелект потребує регулювання, але до цього регулювання треба підходити ретельно.

"Це – надзвичайно потужна технологія, тож варто бути винятково обережними. Ми витрачаємо багато часу на роздуми про найефективніше регулювання – регулювання, яке залишає можливість для інновації", – сказав він.

Як повідомляв ІМІ, Прокуратура АР Крим та міста Севастополя почала використовувати штучний інтелект у розслідуванні злочинів окупантів у Криму.

Liked the article?
Help us be even more cool!