ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Прокуратура Криму почала використовувати ШІ для розслідування злочинів росіян

26.06.2023, 16:43
Фото – Unsplash
Фото – Unsplash

Прокуратура АР Крим та міста Севастополя почала використовувати штучний інтелект у розслідуванні злочинів окупантів у Криму, повідомила пресслужба прокуратури.

"Програмне забезпечення ClearviewAI розпізнає обличчя. Після зустрічі керівництва прокуратури автономії із CEO Clearwiew AI Хоаном Тон-Тхатом у квітні цього року прокурори отримали повний доступ до програмного забезпечення", – зазначили в Прокуратурі АР Крим.

У відомстві пояснили, як використання Clearwiew AI автоматизувало та спростило роботу прокурорів у деяких важливих кейсах:

  • Пропаганда служби в армії держави-окупанта серед дітей – вдалося встановити учасників одного з військово-патріотичних клубів на півострові.
  • Також правоохоронці ідентифікували 22 дитини, які залучені до військово-патріотичних заходів, з них одна дитина досягла повноліття та бере участь у російській війні проти України. Прокурори продовжують збирати докази для повідомлення про підозри організаторам військово-патріотичного клубу. Прокуратура автономії продовжує систематичну роботу з притягнення до кримінальної відповідальності воєнних злочинців, що здійснюють пропаганду служби в армії ворога (https://t1p.de/66uu4).
  • Незаконне всиновлення та встановлення опіки над дітьми-сиротами й дітьми, що позбавлені батьківського піклування, подальше їхнє незаконне переміщення до РФ. Встановити анкетні дані таких дітей дотепер було неможливо через законодавчо закріплену в РФ таємницю всиновлення. Однак, використовуючи "Clearview AI", вдалось ідентифікувати місце перебування частини таких дітей. Також встановлено дані трьох усиновлювачів, їхній регіон проживання та дітей, яких вони всиновили.
  • Діяльність незаконного збройного формування "Самооборона Криму" – виявлено нову інформацію та докази в кримінальному провадженні щодо учасників 4 роти "Самооборони Криму" та їхнього ватажка, які причетні до скоєння низки тяжких злочинів під час активної фази окупації Криму. Загалом за допомогою штучного інтелекту вдалося зібрати доказову базу щодо 70 "самооборонівців", їм уже повідомлено про підозру, для скерування до суду готуються обвинувальні акти.
  • Злочини, скоєні щодо культурної спадщини на окупованому півострові, – зібрано інформацію та ідентифіковано 42 особи, які причетні до скоєння злочинів цієї категорії, збирається доказова база задля повідомлення про підозри.

Як повідомляв ІМІ, Прокуратура АР Крим і м. Севастополя повідомила про підозру ректору окупаційного Кримського інженерно-педагогічного університету ім. Февзі Якубова, який за сумісництвом є депутатом окупаційної "Держради Республіки Крим".

Liked the article?
Help us be even more cool!