ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Щоб експертно писати про війну, треба мати певну підготовку і тривалий час комунікації в цій сфері – Бутусов

05.12.2022, 14:40
Фото - фейсбук Юрія Бутусова
Фото - фейсбук Юрія Бутусова

Для того щоб писати з певним рівнем експертності про війну, треба мати певну підготовку і тривалий час комунікації в цій сфері.

Таку думку в інтерв'ю ІМІ висловив головний редактор Цензор.НЕТ, журналіст Юрій Бутусов.

"Звичайно, що це не може бути у всіх журналістів. Так само як і не всі журналісти можуть фахово проводити розслідування або писати аналітичні огляди на якісь теми. У нас люди завжди чекають, що ми маємо самоорганізовуватися в усіх питаннях", – пояснив він.

Відповідаючи на запитання, чи доречно закидати медіа недостатню інформаційну підготовку аудиторії до повномасштабного вторгнення Юрій Бутусов зазначив, що журналісти своєю чергою орієнтувалися на владу, яка до останнього заперечувала загрозу. 

"Я не можу звинувачувати своїх колег, які читали деякі алярмістські заклики, але разом з тим дивилися, як президент Зеленський виступає в січні, підкреслюю, і говорить: “Не вірте панікерам-провокаторам – ми будемо в травні їсти шашлики, відпочивати й усе буде добре. Не можна підривати економіку панічними заявами. Все буде добре”. Як можна звинувачувати суспільство і журналістів, що вони вірили владі. Це було дуже правдоподібно – масована інформаційна кампанія. Знову ж таки був тиск на канали олігархів з Офісу президента, який змушував основні телеканали транслювати тільки ось таку абсолютно вигідну владі доктрину, що “все добре, що все спокійно – не хвилюйтеся, все порєшаєм”. Це був приклад маніпуляції громадською думкою з боку нашої власної влади, а журналісти тільки відображали його. І це теж таке питання, яке треба буде досліджувати", – сказав Бутусов.

Він нагадав, що 22 лютого міністр оборони Олексій Резніков офіційно заявив, що “ударних угруповань на кордоні не існує”.

"Я був змушений конфліктувати з нашою владою і написав, що міністр не розуміє, про що говорить, оскільки він не компетентна людина, оскільки ударні угруповання розгорнуті, і це свідоме введення в оману", – зазначив головний редактор Цензор.НЕТ.

Як повідомляв ІМІ, українські бійці виявили осколок у бронежилеті, яким на передовій користується головний редактор Цензор.НЕТ Юрій Бутусов.

Liked the article?
Help us be even more cool!