ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

"Схеми" та Станіслав Асєєв отримали міжнародну премію "Вільна преса Східної Європи"

02.11.2021, 10:42
Фото - Радіо Свобода
Фото - Радіо Свобода

Команда проєкту журналістських розслідувань “Схеми” та автор Радіо Свобода Станіслав Асєєв отримали німецько-норвезьку премію “Вільна преса Східної Європи 2020” (Free Media Awards), повідомляє Радіо Свобода

Церемонія нагородження відбулась 1 листопада у німецькому місті Гамбург. Минулого року через пандемію коронавірусної інфекції вручення премії перенесли. 

Від імені команди “Схем” нагороду отримали журналісти-розслідувачі Максим Савчук та Олександр Чорновалов.

Цю міжнародну відзнаку програмі “Схеми” присуджено у 2020 році – за розслідувальну журналістику. Тоді організатори відзначили, що “завдяки своїм розслідуванням редакція щотижневої програми проливає світло на політичну корупцію та політичні зв'язки, а на журналістів та команду неодноразово скоювали напади у зв’язку з їхньою роботою”.

У 2020 році премією також відзначено українського журналіста й автора Радіо Свобода Станіслава Асєєва за репортажі з окупованого Донецька. У 2017 році його взяли в полон бойовики угруповання “ДНР” та звинуватили в шпигунстві. Станіслава було звільнено в рамках обміну утримуваними особами 29 грудня 2019 року.

Цьогорічними лауреатами премії Free Media Awards стали виключно білоруські журналісти та ЗМІ: визнане екстремістським та заблоковане видання Tut.by та його репортерка Катерина Борисевич; Андрій Бастунець та Ірина Віданова отримають премію від імені Білоруської асоціації журналістів (БАЖ), яку ліквідував Верховний суд Білорусі, задовольнивши позов білоруського Міністерства юстиції; журналістка газети «Наша нива» Наталія Лубневська відзначена за репортажі про людей, яких переслідує режим; а також засуджені до двох років колонії журналістки телеканалу “Белсат” Катерина Андрєєва та Дар’я Чульцова.

Liked the article?
Help us be even more cool!