ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

"Схеми" отримали спецвідзнаку міжнародного конкурсу розслідувань Global Shining Light Award 2023

Фото – Радіо Свобода
Фото – Радіо Свобода

Редакція "Схем" (проєкт Радіо Свобода) отримала спеціальну відзнаку Certificate of Exсellence у фіналі міжнародної премії у сфері журналістики розслідувань Global Shining Light Award 2023 року від Глобальної мережі журналістів-розслідувачів (GIJN).

Журі відзначило зусилля редакції щодо розслідувань воєнних злочинів РФ, зокрема матеріал про масові вбивства українських цивільних російськими військовими на Харківщині. Нагородження відбулось у місті Ґетеборг, Швеція, пише Радіо Свобода.

Журналісти "Схем" вийшли у фінал від України разом із шістьма фіналістами з інших країн з розслідуваннями в категорії "Великі медіа". Решта фіналістів у цій категорії – з Індонезії, Бразилії, Нігерії, Іспанії, Венесуели та Південної Африки.

Спеціальну відзнаку у фіналі конкурсу отримало розслідування авторства Валерії Єгошиної та Кіри Толстякової "Як добровольці масово ховали мирних містян і хто саме з військових РФ вбивав в Ізюмі?".

Це розслідування з циклу про деокуповану частину Харківщини документує свідчення добровольців, які збирали тіла загиблих в Ізюмі й ховали їх у лісі, та встановлює, хто саме з російських військових міг бути причетний до тортур і вбивств тих, хто похований в Ізюмському лісі.

Окрім головних авторів Валерії Єгошиної та Кіри Толстякової, до роботи над матеріалом також долучилися: виконавча продюсерка "Схем" Наталка Седлецька, оператор Кирило Лазаревич, режисер Павло Мельник, графічний дизайнер Максим Асика, журналіст Георгій Шабаєв, мультимедійна редакторка Анна Петерімова.

Загалом на конкурс подали понад 419 матеріалів з 84 країн. "Після ретельного аналізу представниками GIJN, які склали короткий список із 50 видатних історій-розслідувань, журі в складі досвідчених редакторів-розслідувачів із п’яти глобальних регіонів обрало 12 фіналістів (по шість фіналістів для категорій малі / середні медіа і великі медіа. – Ред.) з 11 різних країн", – зазначають організатори.

Liked the article?
Help us be even more cool!