ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Шахраї розсилають фейкові смс про надходження посилок з Укрпошти

Кіберполіція викрила шахраїв, які від імені Укрпошти надсилали смс про надходження посилок.

Про це йдеться в телеграм-каналі Кіберполіції.

Фахівці зазначають, що повідомлення містять фішингові посилання на підконтрольні шахраям ресурси. 

У Кіберполіції закликали людей не переходити за сумнівними гіперпосиланнями; отримувати дані про надходження посилки лише на офіційному сайті поштового сервісу або в застосунку; перевіряти правильність URL-адреси сайту перед введенням конфіденційних даних, адже навіть найменша невідповідність може означати, що користувач потрапив на фішинговий сайт.

Також Кіберполіція радить завести окрему інтернет-картку для онлайн-шопінгу, на яку переказувати лише ту суму, що необхідна для оплати; сплачувати гроші після отримання товару, щоб мінімізувати ризики втрати коштів; не повідомляти стороннім особам коди-підтвердження, які надходять в смс-повідомленнях або безпосередньо в застосунки.

скрін про фішинг від імені Укрпошти
Фото – скрін Інституту масової інформації

Як повідомляв ІМІ, під час повномасштабної війни з'явилися нові шахрайські схеми на кшталт “звільнення з полону”, “оренда квартир для переселенців”. Натомість такої схеми, як “ваш син у поліції”, вже майже не існує. За словами голови Національної поліції України Івана Вигівського, поліція постійно виявляє і документує роботу шахрайських кол-центрів, вилучає там техніку.

“Цей напрямок для злочинців є прибутковим, тому на місці ліквідованих з’являються інші. Часто в цих шахрайських схемах беруть участь організовані злочинні групи, тому процес їхнього документування, на жаль, вимагає часу. Крім того, такі кол-центри знаходяться не тільки на території України, а й на окупованих територіях та навіть за кордоном”, – зазначив він.

Liked the article?
Help us be even more cool!