ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Сформовано склад експертної ради з декомунізації та дерусифікації при МІКП – Ткаченко

10.06.2022, 13:00
Фото: фейсбук Олександра Ткаченка
Фото: фейсбук Олександра Ткаченка

Міністерство культури та інформаційної політики (МКІП) ініціювало створення Експертної ради з декомунізації та дерусифікації при відомстві, щоб процес дерусифікації проходив у законних межах.

Про це 10 червня на брифінгу в Києві розповів міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко, повідомляє Суспільне.

Йдеться про дорадчий орган, що опікуватиметься дерусифікацією, декомунізацією та деколонізацією, пояснив міністр.

“Згідно із законом, Мінінформполітики не може самостійно перейменовувати вулиці, чи демонтувати пам'ятники, чи рекомендувати театрам відмовлятися від російської класики. У випадку вулиць це все належить до повноважень місцевих рад. Щоб процес дерусифікації та декомунізації проходив у законних рамках, важливо, щоб органи місцевого самоврядування мали експертні ради, як при МКІП”, – сказав Ткаченко.

За його словами, вже є склад експертної ради. Його оприлюднять найближчим часом.

“Уже маємо ряд запрошених експертів, які мають увійти до складу ради, сьогодні (10 червня. – Ред.) буде завізовано документ”, – додав Ткаченко.

Як повідомляв ІМІ, 7 червня при Міністерстві культури та інформаційної політики та Українському інституті національної пам'яті створили раду, яка працюватиме над питаннями дерусифікації, декомунізації та деколонізації.

Міністерство культури та інформаційної політики України працює над вилученням пропагандистської російської літератури з бібліотек, щоб замістити її якісною українськомовною літературою й книжками українських видавництв.

Liked the article?
Help us be even more cool!