ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

При МКІП створили раду з питань дерусифікації, декомунізації та деколонізації

07.06.2022, 17:34
Фото – unsplash.com
Фото – unsplash.com

При Міністерстві культури та інформаційної політики та Українському інституті національної пам'яті створили раду, яка працюватиме над питаннями дерусифікації, декомунізації та деколонізації.

Про це повідомило Міністерство культури та інформаційної політики.

“Через повномасштабне вторгнення росії запит на заміну радянського й російського спадку на український в нашій державі значно активізувався. Дерусифікація, декомунізація та деколонізація – це своєчасні процеси в історії сучасної України. Але всі вони мають проходити цивілізовано”, – йдеться в повідомленні.

Міністерство провело громадські обговорення та ініціювало створення дорадчого органу – Ради при МКІП та УІНП, яка працюватиме над цими питаннями. 

Відомство зауважує, що органи місцевого самоврядування в діалозі із суспільством мають доходити спільного рішення щодо демонтажу чи перенесення пам'ятників та інших об'єктів радянського минулого й далі координувати його з радою.

“У зв’язку з активним очищенням громадського простору від монументів та інших об’єктів, котрі були покликані закріплювати в Україні російські пропагандистські наративи, та запитами від громадян та органів місцевого самоврядування МКІП разом з Українським інститутом національної пам’яті зібрали ключову інформацію щодо законодавчої рамки відповідних процесів”, – йдеться в повідомленні.

Як повідомляв ІМІ, Міністерство культури та інформаційної політики України працює над вилученням пропагандистської російської літератури з бібліотек, щоб замістити її якісною українськомовною літературою й книжками українських видавництв.

Liked the article?
Help us be even more cool!