ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Сенцов зможе витратити премію Сахарова на продукти з тюремного магазину – служба покарань

07.11.2018, 10:45
Фото - Фейсбук Людмили Денісової

Російські тюремники стверджують, що засуджений у Росії український режисер Олег Сенцов може використовувати премію Європейського парламенту “За свободу думки” імені Сахарова на купівлю продуктів і предметів побуту з тюремного магазину. Про це повідомила прес-служба Федеральної служби виконання покарань Росії (ФСВП), інформує Крим.Реалії з посиланням на російський “Інтерфакс”.

“Переказ коштів засудженому Сенцову О.Г. можливий у рублях на банківські реквізити виправної установи кримінально-виконавчої системи за місцем відбування ним покарання. Гроші будуть зараховані на його особовий рахунок”, – йдеться в повідомленні.

Зазначається, що, відповідно до Кримінально-виконавчого кодексу Росії, засудженим до позбавлення волі за встановленими правилами “дозволено купувати продукти харчування і предмети першої необхідності за безготівковим розрахунком (у магазині колонії) за рахунок коштів, зароблених у період відбування покарання, а також за рахунок одержуваних пенсій, соціальних допомог та грошових переказів”.

Водночас у частині витрачання коштів, отриманих як перекази, російський кодекс встановлює обмеження, що залежать від визначеного режиму відбування покарання, уточнили у ФСВП, не пояснивши, чи торкнуться такі обмеження конкретно Сенцова.

Як повідомляв ІМІ, 10 вересня сестра Олега Сенцова Наталія Каплан повідомила, що він написав заповіт на свою творчість у разі смерті.

14 травня засуджений у Росії український режисер, кримчанин Олег Сенцов оголосив безстрокове голодування з вимогою звільнити 64 українських політв’язнів. Сенцов має намір продовжувати голодування до своєї смерті або до звільнення 64 політв’язнів.

Олег Сенцов повідомив про припинення голодування 6 жовтня. Він назвав це “вимушеним заходом через загрозу насильницького годування” і попросив пробачення у тих, “кого підвів”.

25 жовтня український режисер Олег Сенцов, ув’язнений у Росії, став лауреатом премії Сахарова “За свободу думки” 2018 року.

Liked the article?
Help us be even more cool!