ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Сенцов припинив голодування, значить він у критичному стані - Денісова

05.10.2018, 15:56
Фото - ФСВП Росії

Український політв'язень Олег Сенцов дійсно припинив голодування. Про це на своїй сторінці у Facebook 5 жовтня повідомила уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова.

“Олег Сенцов припинив голодування. Це означає, що він у критичному стані, практично за межею”, - написала вона.

Денісова зауважила, що в Росії виключно словесно, без медичних довідок запевняли, що стан його здоров’я задовільний.

“Неправда. Вони б його тоді не “вмовляли” припинити голодування і постійно не тиснули б на політв'язня психологічно. З такими цілями, з такою силою волі, відданістю та щирою українською позицією людина не могла здатися”, - написала вона.

За словами Денісової, процес виходу з голодування ще складніший і страшніший, аніж саме голодування.

“І я глибоко переконана, що в РФ не забезпечують йому належний медичний супровід. Бо я і раніше вимагала надати йому висококваліфікованих спеціалістів, але Кремль цього не зробив”, - зазначила омбудсмен та закликала РФ зберегти життя Сенцову.

Також Денісова вимагає від РФ прискорити процес її допуску до Олега Сенцова. “Мені треба особисто пересвідчитися, що його життю зараз нічого не загрожує. Якщо треба, то я хоч сьогодні виїду до колонії в Лабитнангі”, - сказала вона.

Як повідомляв ІМІ, про припинення голодування Сенцовим повідомив 5 жовтня заступник директора Федеральної служби виконання покарань Валерій Максименко.

5 жовтня голова Ради з прав людини при президенті РФ Михайло Федотов повідомив, що Сенцов написав заяву про припинення голодування в присутності адвокатів.

14 травня засуджений у Росії український режисер, кримчанин Олег Сенцов оголосив безстрокове голодування з вимогою звільнити 64 українських політв’язнів. Сенцов має намір продовжувати голодування до своєї смерті або до звільнення 64 політв’язнів.

7 вересня адвокат режисера Дмитро Дінзе відвідав Олега Сенцова і повідомив, що українцю важко вставати з ліжка і його здоров’ю завдано незворотної шкоди.

10 вересня сестра Сенцова Наталія Каплан повідомила, що Олег написав заповіт на свою творчість у разі смерті.

Liked the article?
Help us be even more cool!