ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Сенцов попросив опублікувати його заповіт

26.10.2018, 12:03

Український режисер, ув’язнений у Росії, Олег Сенцов попросив опублікувати свій заповіт. У листі від 7 вересня 2018 року Сенцов заповідає екранізацію своїх робіт режисерці Євгенії Врадій, спадкоємцями Сенцов призначив своїх дітей - Аліну та Владислава. Лист режисера Громадському передала його сестра Наталія Каплан. Громадське публікує повний текст листа українського режисера.

“Я, Сенцов Олег Геннадійович, перебуваючи в здоровому розумі й твердій пам'яті, заповідаю в разі моєї смерті екранізацію фільмів за моїми сценаріями, а саме “Носорог”, “Кай”, а також написані мною в неволі “Блистательный мир”, “Вороны” та “Кристи”, моїй соратниці й другому режисерові Євгенії Врадій у якості режисера-постановника. У разі її відмови вона має право обрати, кому передоручити ці екранізації, а також обрати компанію - виробника цих фільмів.

Правонаступниками, спадкоємцями й одержувачами моїх гонорарів після моєї смерті, я призначаю моїх дітей – Сенцову Аліну і Сенцова Владислава. Заповіт складено в ІК-8 м. Лабитнангі в присутності і завірено моїм адвокатом Дінзе Дмитром. 07.09.18”, - йдеться в заповіті Сенцова.

Заповіт Олега Сенцова

Заповіт Олега Сенцова, фото - Громадське

Як повідомляв ІМІ, 10 вересня сестра Олега Сенцова Наталія Каплан повідомила, що він написав заповіт на свою творчість у разі смерті.

14 травня засуджений у Росії український режисер, кримчанин Олег Сенцов оголосив безстрокове голодування з вимогою звільнити 64 українських політв’язнів. Сенцов має намір продовжувати голодування до своєї смерті або до звільнення 64 політв’язнів.

Олег Сенцов повідомив про припинення голодування 6 жовтня. Він назвав це “вимушеним заходом через загрозу насильницького годування” і попросив пробачення у тих, “кого підвів”.

25 жовтня український режисер Олег Сенцов, ув’язнений у Росії, став лауреатом премії Сахарова “За свободу думки” 2018 року.

Liked the article?
Help us be even more cool!