ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

"Сенаторку" з Криму засудили до 11 років тюрми: підтримувала РФ та виправдовувала війну

Фото – Federation Council of Russia / globallook.com
Фото – Federation Council of Russia / globallook.com

Суд визнав винною та призначив покарання – 11 років позбавлення волі кримській "сенаторці" (раніше посада мала назву член Ради федерації РФ від окупаційної влади Республіки Крим) Ользі Ковітіді.

Про це повідомила пресслужба Прокуратури АР Крим та м. Севастополя.

Суд визнав її винною в колабораційній діяльності та у виправдовуванні, визнанні правомірною збройної агресії РФ проти України, глорифікації її учасників.

Після повномасштабного вторгнення Росії на територію України Ковітіді неодноразово виступала в пропагандистських засобах масової інформації Росії.

У своїх промовах вона публічно підтримувала незаконні дії окупантів та називала війну, розв’язану РФ, "порятунком населення від фашистської ідеології".

"Сенаторка" неодноразово закликала до необхідності активізації "спецоперації" та наголошувала, що це робиться з метою "очищення від погані".

У своїх виступах окупаційна посадовиця підтримувала скоєння російською армією воєнних злочинів та злочинів проти людяності на українській території, а також висловлювала вдячність російським окупантам.

На бік росіян Ольга Ковітіді перейшла 2014 року, коли Росія окупувала Крим. Спочатку вона обіймала посаду членкині Ради федерації Федеральних зборів Росії від окупаційної адміністрації РФ у Криму, у 2019 році її призначили повторно.

Обвинувальний акт щодо Ковітіді прокуратура скерувала до суду в січні 2023 року.

Liked the article?
Help us be even more cool!