ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Підтримувала дії РФ та виправдовувала війну проти України: заочно судитимуть кримську "сенаторку"

23.01.2023, 12:59
Фото – rk.gov.ru
Фото – rk.gov.ru

Прокуратура автономії скерувала до суду обвинувальний акт стосовно "кримської сенаторки" (раніше посада мала назву "член Ради Федерації РФ від окупаційної влади Республіки Крим"). Її дії правоохоронці кваліфікують як виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії РФ проти України, глорифікація її учасників (ч. 3 ст. 436-2 КК України) та колабораційну діяльність (ч. 6 ст. 111-1 КК України). Обвинувачуваній загрожує до 12 років позбавлення волі.

 Про це повідомила пресслужба прокуратури АРК та Севастополя.

З моменту тимчасової окупації Криму ЗС РФ у 2014 році обвинувачена перейшла на бік ворога. Спочатку обіймала "посаду" члена Ради Федерації Федеральних зборів Росії від окупаційної адміністрації РФ в Криму, у 2019 році її призначили повторно. 

Після повномасштабного вторгнення Росії в Україну обвинувачувана неодноразово виступала в пропагандистських засобах масової інформації ворожої держави.

У своїх промовах вона публічно підтримувала незаконні дії окупантів та називала розв’язану РФ війну "порятунком населення від фашистської ідеології". Обвинувачувана неодноразово закликала до потреби активізації "спецоперації" та наголошувала, що це робиться для "очищення від погані". У своїх виступах "сенаторка" підтримувала вчинення російською армією воєнних злочинів та злочинів проти людяності на українській території, а також висловлювала вдячність "захисникам" та "визволителям".

Як повідомляв ІМІ, на Сумщині на місяць заарештували чоловіка, який у Facebook-чаті захищав дії росіян.

Liked the article?
Help us be even more cool!