ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Секретар РНБО назвав "плівки Деркача" елементом інформаційних воєн

10.07.2020, 12:14
Фото Олексія Братущака
Фото Олексія Братущака

Секретар Ради національної безпеки та оборони України Олексій Данілов назвав плівки, оприлюднені народним депутатом Андрієм Деркачем, частиною інформаційної війни. Про це він сказав 9 липня в ефірі ток-шоу “Право на владу” на каналі “1+1”, повідомляє Радіо Свобода.

“Те, що ми сьогодні спостерігаємо, – це один з елементів інформаційних воєн: вони дуже потужні, і багато людей на них не звертають уваги, але вони є, ці процеси всередині нашої країни. У нас дуже потужна інформаційна російська агресія всередині країни”, – заявив Данілов.

Він додав, що боротьба з нею ускладнюється тим, що Україна “не тоталітарна держава”, а країна з вільним суспільством і каналами інформації, які “фізично неможливо закрити”.

Нові аудіозаписи начебто розмов п'ятого Президента Петра Порошенка з російським лідером Володимиром Путіним 2015 року і з колишнім віцепрезидентом США Джо Байденом 2016-го Андрій Деркач оприлюднив 9 липня на пресконференції разом із колишнім прокурором Костянтином Куликом. Пресконференція мала назву “Нові факти міжнародної корупції, а також зовнішнього управління Україною”.

Водночас офіційно названого Деркачем дня “розмови Порошенка і Путіна” були чотиристоронні переговори, а не двосторонні. У цьому записі співрозмовники закінчують бесіду фразами: “Добре, Володимиру Володимировичу. Тисну руку. Велике спасибі” і “Обіймаю. До побачення, давайте”.

Раніше Деркач уже оприлюднював схожі записи, посилаючись на “журналістів-розслідувачів”.

Автентичність записів наразі перевірити неможливо. Деркач заявляє, що передасть записи до правоохоронних органів. Також він зазначив, що опублікував лише частину розмов.

Пресслужба “Європейської солідарності” назвала плівки “фальсифікатом”.

Liked the article?
Help us be even more cool!