ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

СБУ затримала російського інформатора, який готував захоплення Вовчанська на Харківщині

Затриманий російський агент. Фото – СБУ

Служба безпеки України на Харківщині затримала місцевого підприємця, який збирав для російської розвідки стратегічно важливу інформацію про Сили оборони на півночі Харківщини.

Про це повідомив речник ГУ СБУ Харківської області Владислав Абдула.

У спецслужбі зазначили, що найбільше ворога цікавили геолокації важкої артилерії ЗСУ, яка тримає під вогневим контролем штурмові групи окупантів, що намагаються захопити Вовчанськ

Під виглядом розв’язання комерційних питань підприємець об’їжджав прифронтову місцевість і приховано фіксував координати українських військ.

Також затриманий використовував своїх колег та знайомих, у яких вивідував “потрібну” інформацію під час побутових розмов.

“Під час “звітування” окупантам їхній поплічник детально описував розташування українських захисників з прив’язкою до місцевих орієнтирів. Одержані розвіддані агресор планував використати для підготовки авіаційних та ракетних ударів”, – зазначили в спецслужбі.

Співробітники СБУ завчасно викрили інформатора та затримали його. Також Служба безпеки провела додаткові заходи для убезпечення позицій українських військ.

Чоловікові СБУ повідомила про підозру в несанкціонованому поширенні інформації про переміщення, рух або розташування ЗСУ за можливості їхньої ідентифікації на місцевості (ч. 2 ст. 114-2 Кримінального кодексу України). Нині затриманий під вартою.

Liked the article?
Help us be even more cool!