ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

СБУ затримала киянина, який передавав дані про ЗСУ кореспондентці російського "Первого канала"

25.07.2022, 13:56
Фото – СБУ
Фото – СБУ

Правоохоронці повідомили про підозру киянину, який передавав дані про розміщення Збройних сил України та тероборону спецкореспондентці російського “Первого канала”.

Про це повідомляють СБУ та Київська міська прокуратура

За даними слідства, з квітня 2022 року 41-річний підозрюваний із власної ініціативи збирав дані про місця дислокації військовослужбовців ЗСУ та Територіальної оборони Києва, а також здійснював фотознімання місць їхнього розташування. 

Завдання він отримував від громадянки росії, яка перебуває на тимчасово окупованій території Донецької області як спецкореспондентка “Первого канала”, акредитованого в так званому “міністерстві інформації ДНР”.

Він регулярно передавав їй інформацію для розвідувальних підрозділів російських окупаційних військ через месенджер Telegram. Для конспірації чоловік використовував різні номери мобільного зв'язку та вів листування лише в месенджерах. А щоб ідентифікувати одне одного в мережі, вони застосовували умовні слова-паролі.

Під час обшуку у фігуранта вилучили мобільний телефон та комп’ютерну техніку з доказами протиправної діяльності.

Наразі проводяться слідчі (розшукові) дії, спрямовані на встановлення всіх обставин скоєння злочину.

Чоловіку повідомлено про підозру за ст. 114-2 (несанкціоноване поширення інформації про направлення, переміщення зброї, озброєння та бойових припасів в Україну, рух, переміщення або розміщення Збройних сил України чи інших формувань, вчинене в умовах воєнного або надзвичайного стану) Кримінального кодексу України.

Liked the article?
Help us be even more cool!