ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

СБУ затримала колишніх “антимайданівців”, які готували атаки та писали антиукраїнські матеріали

Служба безпеки України затримала агентурну групу ФСБ РФ, яка готувала атаки на залізничну інфраструктуру Одещини. Її очільник поширював в інтернеті матеріали із закликами до захоплення влади та зміни меж території України.

Про це повідомляється на сайті СБУ.

За даними слідства, керівником агентурної групи був одесит, інструктор з рукопашного та ножового бою, один із активістів одеського “Антимайдану”. Чоловік особисто перебував на зв’язку із представниками російської спецслужби. До протиправної діяльності він залучив свого близького родича.

Затриманий Службою безпеки фігурант, фото – СБУ

Як зазначає спецслужба, фігуранти за завданням ФСБ мали фотографувати і надсилати координати об'єктів залізничної інфраструктури Одещини. Удари росіяни по цих локаціях мали частково зупинити рух потягів у регіоні. 

Крім того, очільник агентурної групи особисто адміністрував групу прихильників так званої “Новоросії” у одній із соцмереж. Там він організував збір коштів для бойовиків терористичних організацій “Л/ДНР”. 

Також фігурант створював та поширював в матеріали, що закликали до захоплення влади та зміни меж території України. Серед іншого, він робив це через ресурс novorus.info – так зване “центральне информагентство Новороссии”.

Затриманий Службою безпеки фігурант, фото – СБУ

Очільнику мережі повідомили про підозру за двома статтями Кримінального Кодексу України:

  • ч. 2 ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України);
  • ч. 1 ст. 258-3 (створення терористичної групи чи терористичної організації).

Його родичу підозра оголошена за ч.2 ст.114-2 Кримінального кодексу України (несанкціоноване поширення інформації про направлення, переміщення зброї, озброєння та бойових припасів в Україну, рух, переміщення або розміщення ЗСУ).

Як повідомляв ІМІ, раніше СБУ затримала в Києві агентуру прокремлівського політичного проєкту “Другая Украина”, яку очолює обвинувачений у державній зраді екснардеп Віктор Медведчук.

Liked the article?
Help us be even more cool!