ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

СБУ затримала колаборанта зі Сватового, який організовував постановні телесюжети для пропагандистів

28.12.2022, 11:30
Фото – СБУ
Фото – СБУ

Співробітники СБУ затримали в Києві колишнього керівника комунального підприємства зі Сватового, який перейшов на бік окупантів.

Про це повідомила пресслужба відомства.

За даними джерела ІМІ, затриманий – начальник комунального підприємства Сватового "Благоустрій" Ігор Володимирович Беденко. За свідченням жителів сусіднього села Преображенне, він мав у власності магазин, у якому чи не з перших днів окупації вимагали розраховуватися рублями.

"Після захоплення українського міста він одним з перших підтримав російських загарбників і запропонував їм свою допомогу у війні проти України. За це його призначили очільником створеного агресором місцевого "муниципального унитарного предприятия по благоустройству". Перебуваючи на "посаді", він допомагав окупаційній адміністрації організовувати "масові" заходи і постановочні телесюжети на підтримку збройної агресії РФ", – зазначають в СБУ.

Також затриманий за вказівкою окупантів давав вулицям окупованого міста "радянські" назви.

Під час контрнаступу ЗСУ колаборант втік до Росії і переховувався там аж до вересня.

"Але згодом вирішив непомітно повернутися в Україну і "загубитися" в столиці нашої держави", – повідомила пресслужба СБУ.

Однак співробітники СБУ своєчасно викрили його плани, встановили його маршрути й затримали в Києві.

Наразі слідчі Служби безпеки повідомили йому про підозру за ч. 5 ст. 111-1 (добровільне обіймання громадянином України посади, пов’язаної з виконанням організаційно-розпорядчих та адміністративно-господарчих функцій, в окупаційній адміністрації держави-агресора) Кримінального кодексу України.

Як повідомляв ІМІ, у тимчасово окупованому Маріуполі місцева журналістка Юлія Франжева погодилася на співпрацю з ворогом і зараз працює на пропагандистському телеканалі "Маріуполь 24". 

Liked the article?
Help us be even more cool!