ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

СБУ затримала інформатора блогера Лохматого, який коригував удари РФ по Миколаєву

Служба безпеки України повідомила про підозру будівельнику, який виявився інформатором блогера ФСБ Сергія Лебедєва (псевдонім Лохматий) та коригував повітряні удари Росії по Миколаївщині. Про це повідомила пресслужба СБУ.

За даними слідства, за його координатами окупанти готували нову комбіновану атаку на Миколаїв з використанням дронів-камікадзе типу “Ланцет” та крилатих ракет. Основними цілями ворога були місця найбільшого зосередження особового складу та бойової техніки Сил оборони, локації ППО, зокрема мобільних вогневих груп, які обороняють місто.

53-річний будівельник отримував від Лохматого вказівки російської спецслужби розвідувати пункти базування українських військ. Чоловік об’їжджав територію Миколаєва та прилеглу місцевість, де відстежував геолокації Сил оборони, зазначає спецслужба.

“Одночасно він намагався “втемну” випитувати інформацію про ЗСУ у мешканців громади, яким виконував замовлення на ремонтні роботи. Отримані відомості зловмисник відображав на гугл-карті у вигляді позначок українських об’єктів для відправлення “звіту” ФСБ”, – зазначає СБУ.

Чоловіка було викрито завчасно і затримано у власному помешканні. Під час обшуку в затриманого вилучено мобільний телефон з доказами розвідувально-підривної діяльності на користь РФ, зазначає спецслужба.

Чоловіку повідомили про підозру за ч. 3 ст. 114-2 Кримінального кодексу України (несанкціоноване поширення інформації про скерування, переміщення зброї, озброєння та бойових припасів в Україну, рух, переміщення або розміщення ЗСУ).

Фігурант перебуває під вартою. Йому загрожує до 12 років в'язниці.

Підозрюваний, якого затримала СБУ. Фото – СБУ

Як повідомляв ІМІ, раніше СБУ повідомила підозру мешканці Очакова (Миколаївщина), що входила до мережі інформаторів проросійського блогера Сергія Лебедєва (псевдонім Лохматий), який працює на ФСБ РФ.

Раніше український суд за матеріалами СБУ засудив до дев’яти років ув’язнення інформатора проросійського блогера Сергія Лебедєва (псевдонім Лохматий), який працює на ФСБ РФ і переховується в окупованому Донецьку.

СБУ в жовтні 2023 року провела на Миколаївщині масштабну спецоперацію і нейтралізувала ще одну російську агентурну мережу з-поміж 13 місцевих жителів, які працювали на ФСБ РФ.

Liked the article?
Help us be even more cool!