ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

СБУ затримала інформаторку блогера Лохматого, яка коригувала ракетні удари по Очакову

Служба безпеки України затримала та повідомила підозру мешканці Очакова (Миколаївщина), що входила до мережі інформаторів проросійського блогера Сергія Лебедєва (псевдонім Лохматий), який працює на ФСБ РФ.

Про це повідомила пресслужба СБУ.

За даними слідства, жінка коригувала російські ракетні удари по Очакову та його морській акваторії. Комунікацію з Лохматим вона підтримувала через його телеграм-бот, куди передавала геолокації підрозділів ЗСУ, що обороняють портове місто. 

Лохматий, за даними СБУ, залучив жінку дистанційно до співпраці через її активність у прокремлівських телеграм-каналах.

“Для виконання ворожих завдань вона обходила місто та його прилеглі території, де приховано фіксувала локації Сил оборони. Потім отримані відомості відображала у вигляді позначок на електронних картах та відправляла їх Лохматому”, – зазначає СБУ та додає, що для уточнення розвідданих Лохматий особисто виходив на неї через месенджер.

Підозрювана в коригуванні російських ракетних ударів по Миколаївщині. Фото – СБУ

Жінку затримали в її власному помешканні після проведення комплексних заходів для убезпечення позицій українських військ.

Під час обшуку в затриманої вилучено два мобільні телефони та ноутбук, які вона використовувала.

Фігурантці повідомили про підозру за ч. 3 ст. 114-2 Кримінального кодексу України (несанкціоноване поширення інформації про скерування, переміщення зброї, озброєння та бойових припасів до України, рух, переміщення або розміщення ЗСУ).

Жінка перебуває під вартою. Їй загрожує до 12 років в'язниці.

СБУ нагадує, що від початку повномасштабної війни співробітники СБУ викрили щонайменше два десятки спільників Лохматого в різних регіонах України.

Як повідомляв ІМІ, український суд за матеріалами СБУ засудив до дев’яти років ув’язнення інформатора проросійського блогера Сергія Лебедєва (псевдонім Лохматий), який працює на ФСБ РФ і переховується в окупованому Донецьку.

СБУ в жовтні 2023 року провела на Миколаївщині масштабну спецоперацію і нейтралізувала ще одну російську агентурну мережу з-поміж 13 місцевих жителів, які працювали на ФСБ РФ.

Liked the article?
Help us be even more cool!