ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

СБУ затримала двох блогерів, які поширювали в соцмережах позиції ЗСУ

Служба безпеки України затримала двох блогерів, які поширювали в соцмережах локації бойових позицій та переміщення Сил оборони. 

Про це повідомляється на сайті СБУ.

Один з фігурантів, який проживає в Запоріжжі, опублікував у своєму телеграм-каналі з аудиторією майже 140 тис. користувачів відео, на яких було видно:

  • розташування вогневої позиції ЗСУ в Куп’янському районі Харківщини;
  • оборонні лінії українських військ у районі Роботиного на Запоріжжі.

Також блогер “залив” трансляцію переміщення бронетехніки й артсистем в одному з регіонів України.

СБУ затримала блогера, що поширював у соцмережах локації бойових позицій та переміщення Сил оборони. Фото – СБУ

Як зазначає спецслужба, фігуранта затримали на гарячому, коли він збирався викласти в мережу новий заборонений контент. Водночас локації українських захисників вдалося завчасно убезпечити.

Інший блогер є мешканцем Вінниччини. Він відзняв політ бойового гелікоптера ЗСУ і виклав відповідне відео з прив’язуванням до геолокації у фейсбуку.

“Потім він намагався “розігнати” відеозйомку у місцевих телеграм-каналах для популяризації власної сторінки у соцмережі. Співробітники СБУ своєчасно викрили фігуранта і запобігли поширенню забороненого контенту”, – зазначає СБУ.

Блогерам повідомили про підозру за ч. 1 та ч. 2 ст. 114-2 Кримінального кодексу України (несанкціоноване поширення інформації про переміщення зброї в Україну, рух або розташування ЗСУ за можливості їхньої ідентифікації на місцевості).

Їм загрожує до восьми років в'язниці.

СБУ затримала блогера, що поширював у соцмережах локації бойових позицій та переміщення Сил оборони. Фото – СБУ

СБУ нагадала, що діє заборона на знімання та оприлюднення відео і фото про діяльність Сил оборони і наслідки ворожих обстрілів. Публікація таких фото- і відеоматеріалів в інтернеті розцінюється як коригування ворожого вогню і є злочином, що карається відповідно до закону.

Як повідомляв ІМІ, раніше жительку міста Черкаси засудили до п'яти з половиною років позбавлення волі за несанкціоноване поширення інформації про розташування та рух Збройних сил, а також виправдовування збройної агресії Росії проти України.

Liked the article?
Help us be even more cool!