ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

СБУ затримала доньку голови окупаційної адміністрації Чорнобаївки: працювала на пропаганду РФ

18.04.2023, 11:45
Фото – СБУ
Фото – СБУ

Співробітники Служби безпеки України затримали 30-річну дочку колишнього голови окупаційної адміністрації Чорнобаївки (Херсонська область) Юрія Турульова: йому СБУ раніше вже повідомила про підозру. Після захоплення селища жінка підтримала російських окупантів і добровільно вступила до лав місцевої окупаційної адміністрації.

Про це повідомила пресслужба СБУ.

За протекції Турульова його доньку призначили очільницею "відділу", де вона запроваджувала освітні "стандарти" РФ на території захопленої громади.

Вона змушувала місцевих педагогів долучатися до процесу русифікації навчальних закладів селища та переведення їх на розрахунки в російських рублях.

"Вона організовувала і особисто брала участь у численних пропагандистських акціях країни-агресора в окупованій частині Херсонщини. Задокументовано, що наприкінці липня минулого року колаборантка була делегатом на прокремлівському форумі під назвою "ми разом з Росією". На ньому учасники схвалили так звану "декларацію розвитку регіону", яка фактично була планом інтегрування півдня України в економіку РФ", – розповіли в СБУ.

Після визволення правобережної частини Херсонської області жінка переїхала до Вінниччини, де переховувалася під виглядом переселенки.

Слідчі СБУ повідомили їй про підозру в пособництві окупаційній адміністрації держави-агресора. Нині вона під вартою, їй загрожує до 12 років ув’язнення.

Як повідомляв ІМІ, Служба безпеки України повідомила про підозру в колабораційній діяльності колишній вінницькій журналістці Юлії Тарапаті, яка зараз є заступницею головного редактора видання "Вечерняя Москва". 

Liked the article?
Help us be even more cool!