ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

СБУ повідомила про підозру заступниці головреда "Вечерней Москвы"

17.04.2023, 14:11

Служба безпеки України повідомила про підозру в колабораційній діяльності колишній вінницькій журналістці Юлії Тарапаті, яка зараз є заступницею головного редактора видання “Вечерняя Москва”. Про це повідомляється на сайті СБУ.

За матеріалами слідства, після захоплення Криму та частини східних регіонів України у 2014 році вона переїхала до Росії і влаштувалася до редакції прокремлівської газети "Вечерняя Москва".

"Згодом за публічну підтримку російських окупантів та підготовку антиукраїнських публікацій її призначили заступником головного редактора московського видання. На цій посаді вона також координує редакційний відділ "московська влада" та веде авторський блог на інтернет-ресурсі газети", – нагадали в СБУ.

Із 24 лютого 2022 року Тарапата за вказівкою Кремля поширює публікації з виправдовуванням збройної агресії РФ і заперечує причетність окупантів до масових убивств мирних жителів на Київщині.

"Колаборантка називає "постановочними" катівні та масові захоронення в Бучі та Ірпені. За це Тарапата отримує нагороди від Кремля та міської адміністрації Москви", – додали в СБУ.

У відомстві зауважили, що ініційовані експертизи підтвердили факти підривної діяльності пропагандистки проти України. Нині вона переховується в Росії.

Їй повідомлено про підозру за ч. 6 ст. 111-1 Кримінального кодексу України (колабораційна діяльність у формі здійснення інформаційної діяльності у співпраці з державою-агресором та її окупаційною адміністрацією). Жінці загрожує покарання до 12 років ув’язнення.

Як повідомляв ІМІ, СБУ повідомила про підозру російському пропагандисту Дмитру Зимьонкіну.

Liked the article?
Help us be even more cool!