ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

СБУ затримала посадовця Хмельницької міськради, який шпигував на користь РФ

14.06.2024, 16:05
Альона Береза

Контррозвідка Служби безпеки України затримала керівника одного з відділів управління праці та соціального захисту населення Хмельницької міськради, який працював на ФСБ РФ. Правоохоронці повідомили про підозру в державній зраді, вчиненій в умовах воєнного стану (ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України). Суд уже відправив його під варту, повідомила Служба безпеки України.

Затримання працівника Хмельницької міської ради. Фото – пресслужба СБУ

За інформацією СБУ, посадовець збирав інформацію про пункти дислокації та місця проживання українських військовослужбовців на території регіону. Також він намагався виявити адреси виробництва українських безпілотників, які відправляє на передову міська рада.

“У поле зору ФСБ чоловік потрапив під час свого навчання у 90-х в московському технічному університеті імені Баумана. Після початку повномасштабного вторгнення з ним зв’язався кадровий співробітник ФСБ і залучив до розвідувально-підривної діяльності проти України. Комунікація підтримувалась через анонімні чати в месенджерах”, – додали в СБУ.

Посадовця правоохоронці затримали, коли він з робочого кабінету намагався передати розвіддані ворогу.

“Це насправді шокує. Велика частина інформації, що зливалась, пов’язана з військовими. Були спроби знайти, де ми безпосередньо FPV-дрони збираємо, як ми це робимо. Всі мої сторінки моніторилися і скидалися туди, куди все скидалося. Багатьох інших людей, особливо військових. Це така агентурна робота, і мені дуже хотілося, щоб ця істота отримала по заслугах. Зараз там розглядається варіант довічного ув’язнення”, – прокоментував затримання працівника Хмельницької міської ради міський голова Олександр Симчишин під час преспідходу до журналістів після сесійного засідання.

Міський голова повідомив, що всіх працівників міської ради, які мають доступ до баз і особливої інформації, “переконливо попросять пройти поліграф разом зі Службою безпеки”. Також перевіряти на поліграфі планують претендентів на вакантні посади в міськраді та її структурних підрозділах, у яких за посадовими обов’язками передбачений доступ до баз даних чи особливої інформації.

Liked the article?
Help us be even more cool!