ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

СБУ затримала чоловіка, який збирав інформацію про Сили оборони півдня

26.05.2023, 10:17
Фото – СБУ
Фото – СБУ

Служба безпеки України затримала жителя Миколаєва, який обходив територію міста і прилеглих околиць, приховано фотографував об’єкти Сил оборони, а згодом передавав інформацію окупантам, повідомила пресслужба СБУ.

На співпрацю з ворогом він погодився на початку 2023 року. За даними слідства, до поля зору російської спецслужби він потрапив через свою деструктивну активність в одному з прокремлівських телеграм-каналів, де писав антиукраїнські коментарі.

"Передусім ворога цікавили локації українських захисників, кількість особового складу та наявне озброєння. Крім того, фігурант визначав координати ключових транспортних комунікацій, їхню "завантаженість" і можливе переміщення колон з боєприпасами", – зазначили в СБУ.

За цією розвідінформацією росіяни коригували повітряні удари по території України.

Співробітники СБУ затримали чоловіка, коли той був на "завданні". Слідчі Служби безпеки повідомили затриманому про підозру. Наразі він під вартою. 

Як повідомляв ІМІ, правоохоронці повідомили про підозру в колабораційній діяльності жительці села Великі Хутори Куп’янського району (Харківська область). Під час окупації вона публічно підтримувала росіян.

Liked the article?
Help us be even more cool!