ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

СБУ затримала чоловіка, який передавав ФСБ інформацію про дислокацію ЗСУ

Фото – СБУ
Фото – СБУ

СБУ затримала російського інформатора, який передавав до чат-бота ФСБ геолокації українських військових у Слов’янську (Донецька область).

Про це повідомила пресслужба СБУ.

Його пріоритетом були локації іноземного важкого озброєння і бронетехніки на території міста. Чоловік надсилав дані до чат-бота ФСБ, який російська спецслужба створила для збору інформації про українських військових на сході України.  

"Розвідувальна інформація потрібна була окупантам для підготовки нових повітряних атак на підрозділи ЗСУ поблизу лінії фронту", – зауважили в ФСБ.

Затримали чоловіка біля його будинку. Співробітники СБУ вилучили в нього телефон, який він використовував для спілкування з ФСБ. Чоловікові повідомили про підозру в поширенні інформації про переміщення, рух або розташування Збройних сил України чи інших утворених відповідно до законів України військових формувань в умовах воєнного стану.

За даними слідства, раніше затриманий працював на одному із заводів Слов’янська. Представники російської спецслужби звернули на нього увагу через його проросійські дописи в соцмережах. 

Нині затриманий під вартою. Йому загрожує до восьми років в'язниці.

Як повідомляв ІМІ, Служба безпеки України затримала на Миколаївщині жінку, яка видавала себе за фахівчиню з пошуку постраждалих українських військових та видурювала гроші з їхніх сімей.

Liked the article?
Help us be even more cool!