ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

СБУ затримала шахрайку, яка на темі обміну полонених надурила понад 500 родин військових

Фото – СБУ
Фото – СБУ

Служба безпеки України затримала на Миколаївщині жінку, яка видавала себе за фахівчиню з пошуку постраждалих українських військових та видурювала гроші з їхніх сімей, повідомляє СБУ.

За даними слідства, на темі обміну полонених вона обдурила понад 500 родин бійців ЗСУ на майже 2 млн грн. Фігурантка за суму до 7 тисяч гривень за одного військового обіцяла його рідним відшукати захисника і надати їм інформацію про його місце перебування та фізичний стан. Але одразу після отримання суми вона припиняла комунікацію з потерпілими, не надавши їм жодної інформації про їхніх родичів-військовослужбовців.

Свої дії вона реалізовувала в популярних соцмережах, де створила фейкові інтернет-групи під назвою “Пошук зниклих” та “Повертайся живим”. Там вона пропонувала свої послуги та зазначала номер власної банківської картки для перерахування коштів.

Співробітники СБУ задокументували понад 50 фактів одержання шахрайкою грошей від ошуканих сімей.

Під час обшуків за адресою проживання фігурантки виявлено 20 мобільних телефонів, планшет та 64 сім-картки, які вона постійно змінювала для маскування оборудки.

Затриманій повідомлено про підозру за ст. 190 Кримінального кодексу України (шахрайство) та взято під варту.

СБУ застерігає, що не слід надавати інформацію про полонених, незаконно позбавлених волі осіб і власні персональні дані не уповноваженим організаціям та особам, а також анонімним джерелам.

У разі потрапляння на шахраїв, пов’язаних з темою військовополонених, СБУ радить звертатися до Об'єднаного центру з координації пошуку та звільнення незаконно позбавлених волі осіб внаслідок агресії проти України, який працює при спецслужбі.

Акаунти в найпопулярніших месенджерах за номером:

▪️ Viber +38(067)650-83-32

▪️ WhatsApp +38(067)650-83-32

▪️ Telegram +38(067)650-83-32

Liked the article?
Help us be even more cool!