ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

СБУ затримала агента, який передавав росіянам координати для обстрілів Одещини

15.08.2022, 11:47
Фото: СБУ
Фото: СБУ

Служба безпеки України повідомила про затримання агента спецслужб рф, який збирав розвіддані про місця дислокації та переміщення підрозділів Збройних сил і Територіальної оборони в Одеській області, зокрема про аеродроми й військові полігони. Про це йдеться на сайті СБУ.

Зазначається, що ця людина повідомляла росіянам точні координати об’єктів оборони, детально їх описувала, надавала дані про особовий склад, військову техніку та укріплення. Потім росіяни використовували цю інформацію для планування “роботи” диверсійних груп та ракетних обстрілів.

“За даними слідства, зрадником виявився місцевий мешканець, співробітник одного з державних медичних закладів. Він не приховував своїх проросійських поглядів, відверто висловлюючись у закритих телеграм-каналах, які куруються російськими спецслужбами. Пропозицію щодо співпраці з окупантами чоловік отримав після його ініціативного контакту через месенджер власного телефону з представниками спецслужб країни-агресора”, – ідеться в повідомленні.

Затриманому оголосили про підозру за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану) та заарештували.

Liked the article?
Help us be even more cool!