ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

СБУ виявила в мережі церковних крамниць УПЦ МП антиукраїнську літературу

Служба безпеки України виявила антиукраїнську літературу в мережі церковних крамниць УПЦ МП. Про це повідомляється на сайті СБУ.

Вилучено проросійські видання, які пропагували релігійну нетерпимість та виправдовували війну РФ проти України. Таку літературу було виявлено в чотирьох містах: в Ужгороді, Житомирі, Миколаєві та Києві.

За даними спецслужби, власники цих крамниць оптом замовляли пропагандистську літературу в типографії на Тернопільщині.

СБУ зазначає: ініційована нею судово-лінгвістична експертиза підтвердила, що в знайдених примірниках виправдовувалася збройна агресія РФ проти України, містилися заклики до міжконфесійної ворожнечі та релігійної нетерпимості.

Спецслужба зауважує, що масове поширення провокативних видань могло призвести до розхитування суспільно-політичної ситуації в Україні на користь РФ.

Власниці однієї з крамниць повідомили про підозру за ч. 1 ст. 300 Кримінального кодексу України (ввезення, виготовлення або розповсюдження творів, що пропагують культ насильства і жорстокості, расову, національну чи релігійну нетерпимість та дискримінацію).

Як повідомляв ІМІ, Вінницький апеляційний суд залишив чинним вирок Вінницького районного суду, яким священнослужителя УПЦ МП засуджено до двох років позбавлення волі за розповсюдження антиукраїнських матеріалів та заперечення збройної агресії РФ проти України.

Liked the article?
Help us be even more cool!