ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

СБУ викрила в Києві та Сумах проросійських інтернет-агітаторів

02.09.2020, 11:12
Фото – СБУ
Фото – СБУ

Служба безпеки України повідомляє про блокування в Києві та Сумах діяльності проросійських інтернет-агітаторів, які в соцмережах закликали до насильницької зміни конституційного ладу та захоплення державної влади в південних та східних регіонах країни.

Про це повідомляється на сайті СБУ.

Слідство СБУ встановило, що киянин у власному акаунті в популярній соцмережі проводив інформаційно-пропагандистські акції у вигідному для Росії ракурсі. Він поширював інформацію із закликами до дій, що спрямовані на зміну меж території та державного кордону України.

Як зазначає СБУ, лінгвістична експертиза засвідчила, що ці матеріали містять публічні заклики, спрямовані на порушення основ національної безпеки.

Правоохоронці провели обшуки та вилучили комп’ютерне обладнання і мобільні пристрої.

Чоловіку повідомили про підозру в скоєнні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 110 (зазіхання на територіальну цілісність і недоторканність України) ККУ.

У Сумах інтернет-агітатор закликав до насильницької зміни конституційного ладу. За даними слідства СБУ, чоловік тривалий час проживав у Росії. 

“Повернувшись додому, він розпочав активно поширювати в забороненій в Україні соціальній мережі матеріали із закликами до повалення конституційного ладу та захоплення державної влади в Україні. Прибічник сепаратизму поширював матеріали антиукраїнських спільнот, пропагував ідеї “руського міра” і “руської весни”, агітував за створення так званої “Новоросії” та підбурював українських військовослужбовців до антидержавних насильницьких дій”, – повідомляє СБУ.

Під час огляду комп’ютерної техніки пропагандиста правоохоронці виявили матеріали, які містять докази його протиправної діяльності, йдеться в повідомленні.

Чоловіку повідомлено про підозру за ч. 2 ст. 109 (дії, спрямовані на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади) Кримінального кодексу України.

За обома фактами тривають слідчі дії.

Liked the article?
Help us be even more cool!