ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

СБУ викрила на Львівщині хакерів, які викрадали персональні дані

25.08.2020, 17:00
Фото – СБУ
Фото – СБУ

Служба безпеки України повідомляє про блокування на Львівщині групи осіб, що вчиняли DDoS-атаки на інформаційні ресурси для отримання персональних даних громадян.

Про це повідомляється на сайті СБУ.

“Хакери розробляли та використовували шкідливе програмне забезпечення для ураження комп’ютерів громадян для отримання персональних даних. Зловмисники в месенджері “Телеграм” через закриті онлайн-канали систематично розміщували інформацію, яку викрадали в користувачів мережі Інтернет під час несанкціонованого втручання в роботу комп’ютерів та мобільних пристроїв”, – повідомляє СБУ.

Зазначається, що під час проведення слідчих дій за місцями проживання фігурантів справи правоохоронці виявили й вилучили комп’ютерну техніку та зразки шкідливого програмного забезпечення.

У межах кримінального провадження за ч. 2 ст. 361 (“Несанкціоноване втручання в роботу електронно-обчислювальних машин (комп'ютерів), автоматизованих систем, комп'ютерних мереж чи мереж електрозв'язку”) та ч. 2 ст. 361-1 (“Створення з метою використання, розповсюдження або збуту шкідливих програмних чи технічних засобів, а також їх розповсюдження або збут”) Кримінального кодексу України кільком фігурантам повідомлено про підозру в скоєнні злочину.

Тривають слідчі дії.

Liked the article?
Help us be even more cool!