ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

СБУ викрила львів'янку, яка поширювала у соцмережах фейки про коронавірус

27.03.2020, 13:25
Фото - СБУ
Фото - СБУ

Служба безпеки України повідомляє про викриття у Львові місцевої мешканки, яка розміщувала в інтернеті фейкову інформацію про розповсюдження COVID-19 в Україні. Про це повідомляється на сайті СБУ.

“Львів’янка, яка є учасницею понад 1000 спільнот у заборонених соцмережах, зі свого акаунта свідомо поширювала неправдиву інформацію про COVID-19. Жінка намагалася нагнітати панічні настрої серед населення та дестабілізувати ситуацію в регіоні”, - повідомляє СБУ. 

Під час обшуку за місцем проживання жінки правоохоронці виявили комп’ютер, з якого поширювались фейки. На ньому також містились дописи із закликами до повалення конституційного ладу в нашій державі та пропагування ідеї створення так званої “Новоросії”.

Під час досудового слідства перевіряється інформація щодо можливої координації дій інтернет-пропагандистки спецслужбами РФ і терористичних організацій “Л/ДНР”.

У межах кримінального провадження за ч. 2 ст. 109 (дії, спрямовані на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади) та ч. 2 ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України)  Кримінального кодексу України тривають слідчі дії.

Liked the article?
Help us be even more cool!