ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

СБУ викрила хакерів, які зламували в соцмережах профілі посадовців Київщини

23.02.2021, 15:47
Фото – fakty.ictv.ua
Фото – fakty.ictv.ua

Служба безпеки України припинила на Київщині діяльність хакерів, які за гроші забезпечували клієнтам несанкціонований доступ до месенджерів, акаунтів у соцмережах та електронних поштових скриньок користувачів.

Про це повідомляється на сайті СБУ.

Встановлено, що хакери через підконтрольний віртуальний сервер зламували облікові записи мобільних месенджерів і соцмереж низки посадовців Київщини. Серед постраждалих від їхніх дій голова одного з районних судів області. Вартість “послуг” становила до $3 тисяч залежно від складності та обсягів роботи.

За інформацією спецслужби, власник хостингу систематично виїжджає за кордон, зокрема до Російської Федерації. Його основною клієнтурою були громадяни РФ та вітчизняні “приватні детективи”. 

“Наразі перевіряється можливий зв’язок чоловіка зі спецслужбами країни-агресора. Для анонімності оплати послуг зловмисник приймав “розрахунки” в криптовалюті, а також на електронні гаманці заборонених в Україні російських небанківських платіжних систем”, – йдеться в повідомленні.

Під час проведення обшуків за місцями розміщення серверів в орендованому офісному приміщенні та приватному помешканні організатора у Фастівському районі Київщини правоохоронці вилучили комп’ютерне обладнання, банківські картки, зразки програмного забезпечення, що використовувалися для отримання несанкціонованого доступу,

Усі вони будуть передані на експертизу. 

Слідчі дії тривають у межах кримінального провадження за ст. ст. 359 (“Незаконні придбання, збут або використання спеціальних технічних засобів отримання інформації”) та ч. 2 ст. 361 (“Несанкціоноване втручання в роботу електронно-обчислювальних машин (комп'ютерів), автоматизованих систем, комп'ютерних мереж чи мереж електрозв'язку”) Кримінального кодексу України. Розв'язується питання щодо повідомлення організаторам схеми про підозри.

 

Liked the article?
Help us be even more cool!