ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

СБУ виявила у соцмережах понад 300 акаунтів для російського впливу на українських виборців

24.01.2019, 18:14
Фото - ssu.gov.ua

Служба безпеки України повідомляє про блокування механізму втручання російських спецслужб у виборчі процеси в Україні через соціальні мережі. Про це повідомляється на сайті СБУ.

Зокрема, оперативники викрили мешканця Києва, який під кураторством спецслужб РФ адміністрував антиукраїнські інтернет-спільноти у соцмережах. 

Згідно з повідомленням, киянин за грошову винагороду отримував доступ до так званих “рекламних кабінетів” акаунтів українських користувачів соцмереж Facebook та Twitter та у такий спосіб зловмисник повинен був маніпулювати свідомістю українських виборців в інтересах Кремля.

За даними СБУ, виявлено ще понад 300 акаунтів, які у ході президентської виборчої кампанії в Україні мали бути використані “для просування вигідної російській стороні політичної таргетингової реклами”.

СБУ передала адміністрації Facebook і Twitter інформацію про виявлені акаунти.

Служба безпеки України звертається до українських користувачів соцмереж із проханням бути уважними та у разі отримання від невідомих осіб пропозицій щодо використання акаунтів в соцмережах повідомляти на гарячу лінію СБУ.

Як повідомляв ІМІ, 22 січня СБУ повідомила, що встановила на Сумщині російського журналіста, який адміністрував і здійснював інформаційне наповнення антиукраїнських інтернет-спільнот.

Liked the article?
Help us be even more cool!