ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

СБУ повідомила про викриття російського журналіста, який діяв на користь Кремля

22.01.2019, 12:32
Фото - скріншот з відео СБУ

Служба безпеки України повідомляє, що встановила на Сумщині російського журналіста, який адміністрував і здійснював інформаційне наповнення антиукраїнських інтернет-спільнот. Про це йдеться на сторінці СБУ у Facebook.

За  даними СБУ, російський журналіст із 2015 року перебував у складі закордонного антиукраїнського центру.

"Служба безпеки постійно виявляє профілі (у Фейсбуку – ред.) фейкових активістів, які діють на користь Кремля. Такого псевдоексперта викрили співробітники УСБУ в Сумській області. <...> На замовлення спецслужб РФ він адміністрував та здійснював інформаційне наповнення антиукраїнських інтернет-спільнот. У публікаціях від імені вигаданих експертів росіянин створював негативний образ керівництва України, сприяв дискредитації органів державної влади, агітував за зміну конституційного ладу", – повідомляє спецслужба.

Як зазначають в СБУ, іншим напрямом його діяльності було інспірування сепаратистських настроїв у західних регіонах. “Щоб налагодити “потрібні” зв’язки, він здійснював поїздки до Чернівецької та Закарпатської областей. Там журналіст записував інтерв’ю із представниками румунської та угорської нацменшин, прихильниками неорусинства. У подальшому ці сюжети використовувалися російською пропагандою для створення негативного медійного образу української влади”, – повідомляє СБУ.

Як зауважує спецслужба, інтернет-середовище стало важливим напрямом російської гібридної агресії і активно використовується Кремлем для маніпуляцій та інспірування конфліктів. “Тому вкотре застерігаємо громадян критично ставитися до інформаційних вкидань та не піддаватись на зрежисовані в РФ провокації”, – йдеться в повідомленні.

Liked the article?
Help us be even more cool!