ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

СБУ видворила з України російську журналістку із забороною в’їзду на три роки

27.03.2019, 20:05
Фото - Фейсбук Рити Бондар

Державна міграційна служба України за матеріалами СБУ ухвалила рішення щодо примусового видворення з території України російської журналістки Маргарити Бондар із забороною в’їзду на три роки.

Про це повідомляється на сайті СБУ.

“Протягом 2018 року вона на замовлення російського пропагандистського видання "Украина.ру", що входить до холдингу “рупора Кремля” Дмитра Кисельова, систематично поширювала в мережі Інтернет тенденційну інформацію про суспільно-політичну ситуацію в Україні. Зокрема, вона публікувала недостовірні та провокативні матеріали стосовно порушення прав національних меншин представниками вітчизняних націоналістичних організацій та начебто бездіяльності української правоохоронної системи”, - повідомляє спецслужба.

З посиланням на експертний висновок фахівців Міністерства культури України, зазначає  СБУ, зміст вказаних публікацій сприяє інспіруванню міжнаціональної та міжетнічної ворожнечі, дестабілізації суспільно-політичної ситуації.

За порушення міграційного законодавства Державною міграційною службою ухвалено рішення щодо примусового видворення в термін до 31 березня цього року Маргарити Бондар з території України із забороною в’їзду на три роки.

Як повідомляв ІМІ, 26 березня журналістка з російським громадянством Маргарита Бондар повідомила, що її 21 березня затримували та допитували працівники Служби безпеки України. За словами правозахисниці, її вивезли з квартири та розпитували про редакцію та шляхи фінансування сайту “Спільне”, на який вона нині дописує.

Бондар додала, що в її біографії є “темні сторінки”, а саме робота на пропагандистському сайті “Украина.ру”. Вона зазначила, що дописувала на нього, бо потребувала грошей – “російські пропагандисти платять добре”.

Liked the article?
Help us be even more cool!