ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

СБУ розкрила спецоперацію Росії, спрямовану на дискредитацію українських журналістів та силовиків

18.08.2017, 13:47

Служба безпеки України заявляє, що викрила чергову спеціальну інформаційну операцію російських спецслужб, що спрямована на дискредитацію української журналістики і силових структур, зокрема СБУ, а також політики керівництва держави у питанні забезпечення свободи слова. Про це повідомляється на сторінці СБУ у Фейсбук.

Як зазначає СБУ, російські спецслужби цілеспрямовано публікують статті вигаданих авторів із завідомо “фейковою” інформацією начебто з іноземного джерела. А потім ці публікації поширюються на подібних проросійських інформаційних ресурсах.

“Зокрема у поле зору оперативників спецслужби потрапив такий собі “журналіст” Юрій Абрамович, який постійно публікується на проросійському інформаційному ресурсі “Антифашист”, та його останній “шедевр” “Немецкое ТВ: Принадлежащие олигархам украинские СМИ промывают мозги людей патриотической пропагандой”. У статті йдеться про нібито репортаж (насправді відсутній) німецької громадської телерадіокомпанії “ARD” про методи роботи українських журналістів”, - зазначає СБУ.

За даними спецслужби, Абрамович позиціонує себе з німецькою журналістикою, більшість його матеріалів стосується так званого “німецького бачення” ситуації в цілому у світі, і в Україні зокрема.

“Водночас, жодної статті Ю. Абрамовича у німецькомовних виданнях не знайдено. Проте його ім’я стоїть під 652-ма антиукраїнськими публікаціями на “Антифашисті”. У відкритих джерелах інформацію про особу Юрія Абрамовича не ідентифіковано. Існує ймовірність, що він належить до категорії “фейкових зарубіжних кореспондентів”, що використовуються прокремлівськими виданнями для висвітлення міжнародної оцінки щодо подій в Україні та за її межами”, - зауважує СБУ.

Світлина від Служба безпеки України.
Liked the article?
Help us be even more cool!