ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

СБУ проводила обшуки у зв’язку з виявленням антиукраїнської мережі, яка діяла в інтересах РФ

14.03.2018, 10:38
Фото - СБУ

Служба безпеки України заявляє про блокування діяльності розгалуженої антиукраїнської мережі, причетної до організації провокаційних акцій на замовлення країни-агресора. В рамках відкритого кримінального провадження правоохоронці провели 28 санкціонованих обшуків у фігурантів справи в різних регіонах України. Про це повідомляється на сайті СБУ.

За інформацією спецслужби, координацію антиукраїнської мережі здійснював Артем Бузіла, “який спрямовував вказівки стосовно проведення антиукраїнських заходів безпосередньо з адміністрації російського президента”.

Фінансувало мережу, за інформацією СБУ, оточення колишнього міністра внутрішніх справ України Віталія Захарченка.

Під час обшуків виявлено “беззаперечні докази причетності учасників мережі до вчинення протиправних дій в інтересах спецслужб РФ”. За результатами слідчих дій у Києві, Дніпропетровській, Львівській, Закарпатській, Миколаївській та Одеській областях слідчі вилучили для проведення експертизи 46 магнітних носіїв інформації та 38 мобільних пристроїв “із важливими для досудового слідства матеріалами та даними”.  

“Виявлено друковані екстремістські агітаційні матеріали, документи із грифом “Для службового користування”, які могли бути використані спецслужбами РФ для організації диверсій на одному з режимних об’єктів Нацполіції. Вилучено матеріали з підготовки в одній із країн Європи фейкової міжнародної конференції із погодженим текстом для спікера на підтримку окупації АР Крим і дискредитацією української влади та розцінки на підкуп депутатів місцевих рад за прийняття необхідних російській стороні рішень і звернень до керівництва держави”, - повідомляє спецслужба.

Також, зазначає СБУ, встановлено учасників “бойової групи” антиукраїнської мережі. “Під час обшуків за місцями їх проживання правоохоронці виявили карту однієї із областей України з відмітками мостів й інших стратегічних об’єктів та літературу з військової топографії. У зловмисників вилучено сімсот грамів тротилу з п’ятьма електрозапалами, дві гранати Ф-1 та РГД-5, понад шістсот набоїв різного калібру”, - йдеться у повідомленні.  

Тривають невідкладні слідчо-оперативні дії у рамках кримінального провадження, відкритого за ч. 3 ст. 110, ч. 1 ст. 111 та ч. 1 ст. 255 Кримінального кодексу України.

Комплекс процесуальних дій, спрямованих на документування та блокування підривної діяльності проти України учасників антиукраїнської мережі, співробітники СБУ провели спільно з прокуратурою АР Крим.

СБУ зазначає, що більш детальну інформацію про хід справи повідомить громадськості після завершення відповідних експертиз.

Як повідомляв ІМІ, 12 березня речниця Служби безпеки України Олена Гітлянська повідомила, що спецслужба проводить понад 25 санкціонованих обшуків у різних регіонах України в осіб, які сприяють Росії в проведенні антиукраїнських акцій.

Про обшуки, ініційовані українською прокуратурою Криму, повідомили київський журналіст Юрій Лукашин і керівниця гуманітарної групи “Українського вибору” Віктора Медведчука на Львівщині Інна Іваночко.

29 квітня 2015 року співробітники СБУ затримала головного редактора інтернет-видання “Насправді”, редактора “Інфоцентра”, організатора так званої “Народної Ради Бесарабії” Артема Бузілу під час заходів, направлених на виявлення сепаратистських об’єднань в Одеській області. В цілому було затримано 12 осіб.

Разом з Артемом Бузілою була затримана редакторка телеканалу “Бессарабия-ТВ” Олена Гліщинська (Романова).

Редактор інтернет-видання “Насправді” Артем Бузіла та редакторка телеканалу “Бессарабия-ТВ” Олена Гліщинська (Одеса) були підозрюваними у кримінальному провадженні за ч. 1 ст. 14 ("Готування до злочину") та ч. 2 ст. 110 ("Посягання на територіальну цілісність і недоторканність України") Кримінального кодексу України.

30 березня 2016 року Артем Бузіла вийшов на свободу та виїхав у Москву.

Liked the article?
Help us be even more cool!