ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

СБУ проводить масові обшуки в осіб, що сприяють антиукраїнським акціям, зокрема у журналістів (оновлено)

12.03.2018, 12:33

Сьогодні, 12 березня, Служба безпеки України проводить понад 25 санкціонованих обшуків у різних регіонах України в осіб, які сприяють Росії в проведенні антиукраїнських акцій. Про це повідомляє “Українська правда” з посиланням на речницю СБУ Олену Гітлянську.

Під час обшуків вилучено пропагандистські матеріали, зброю, вибухівку та багато інших доказів підривної роботи проти України, повідомляє у Facebook Гітлянська.

“На жаль, серед цих громадян є ті, хто має відношення до журналістського цеху, але приналежність до професії не може бути індульгенцією від законної відповідальності за антидержавницькі дії. Тому просимо вас не давати передчасні оцінки до оприлюднення всіх матеріалів”, - пише Гітлянська.

Вона пообіцяла, що більш детальна інформація про це з'явиться на сайті СБУ після завершення всіх необхідних процесуальних дій.

Про обшуки, ініційовані українською прокуратурою Криму, повідомили київський журналіст Юрій Лукашин і керівниця гуманітарної групи “Українського вибору” Віктора Медведчука на Львівщині Інна Іваночко, повідомляє Радіо Свобода.

Зокрема, на відео, яке оприлюднив на своєму Youtube-каналі Руслан Коцаба з NewsOne, Лукашин розповідає, що обшук почався о шостій ранку, люди, що назвались співробітниками СБУ, вилучили телефон, планшет, накопичувачі і деякі візитні картки.

Інше видання Страна.UA оприлюднило фото першої сторінки ухвали суду, де зазначено, що обшук відбувається у рамках провадження прокуратури АРК.

Окрім того, «Громадська гуманітарна група Віктора Медведчука. Львівщина» повідомила на своїй сторінці у Facebook про обшук вдома у своєї керівниці Інни Іваночко. Також у повідомленні зазначено, що під час обшуку в активістки вилучили “засоби зв’язку і ноутбук.

Радіо Свобода звернулося із запитом до прокуратури Криму щодо підтвердження чи спростування наявності згаданих проваджень, у яких фігурують Лукашин та Іваночко, і очікує на відповідь.

Liked the article?
Help us be even more cool!