ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

СБУ провела обшуки у Мураєва та його соратників

30.11.2022, 16:24
Фото - Україна 24
Фото - Україна 24

Служба безпеки України повідомила, що провела серію обшуків у керівника забороненої проросійської партії “Наші” Євгена Мураєва.

Обшуки відбулися за місцями проживання та в офісах самого Мураєва і його рідні, а також у його найближчих соратників. Було вилучено готівку, в тому числі в російських рублях, зброю, комп’ютерну техніку та мобільні телефони, а також інші матеріали. 

Слідчі дії відбулися в рамках кримінального провадження за ч.1 ст.111 Кримінального кодексу України (державна зрада). Сам Мураєв переховується за кордоном. 

Крім того, СБУ ініціювала проведення незалежних експертиз висловлювань політика. “Їхні висновки свідчать про наявність у його діях ознак злочину, передбаченого ч.1 ст.111 КК України (державна зарада). А саме - в контексті нанесення шкоди інформаційній безпеці України”, - зазначає спецслужба.

Також, за матеріалами слідчих СБУ, в ефірах підконтрольного Мураєву телеканалу “НАШ” неодноразово поширювались наративи російської інформаційної пропаганди. Через це, а також через розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі на телеканал були накладені штрафні санкції. 

Наразі усі вилучені матеріали передано на експертизи. За їхніми результатами будуть вживатися подальші процесуальні дії, зазначила СБУ. 

Як повідомляв ІМІ, 11 лютого 2022 року Президент України Володимир Зеленський увів у дію Ради національної безпеки і оборони України від 11 лютого щодо застосування санкцій до телеканалу "Наш" та інших компаній.

19 березня 2022 року Рада нацбезпеки та оборони на час воєнного стану заборонила діяльність низки політичних партій, в тому числі партії "Наші".

14 червня 2022 року Восьмий апеляційний адміністративний суд у Львові заборонив діяльність політичної партії "Наші", лідером якої є проросійський політик Євген Мураєв. Партія "Наші" була створена 2018 року, у 2019 році вона ввійшла до складу Опозиційного блоку.

Liked the article?
Help us be even more cool!